субота, 23 лютого 2008 р.

Рік 2003 у житті ЛК AIESEC в Тернополі. Част.3

Trainee - Ilia Kreys

У серпні в Тернополі сталася дуже важлива подія - було реалізовано стажування з Центром Європ. та Міжн. Студій. Працювати викладачем на період більше 1 року до нас приїхав громадянин США російського походження Ілля Крейс. Постать Іллі як стажера є легендарною та унікальною, тому обов'язково заслуговує окремої статті. Шрек залишається так само єдиним стажером у Тернополі (а можливо і в Україні), який був офіційно переведений до почесного статусу ветерана локалки.

Changes in EB

Перед новим начальним роком Олексій Бурак був призначений координатором HR напрямку у ЛК (у зв'язку з закінченням академічного навчання А.Попової). В.Легкий був призначений координатором ER напрямку (у зв'язку із звільненням з посади з особистих причин С.Николишина).

Joint UA-PL LCPM

Також у серпні в Україні вперше відбулася спільна зустріч ЛСПів польських та українських локалок. Так як ЛК AIESEC у Львові в останній момент відмовився від проведення цього заходу, "на порятунок" прийшла наша локалка. Спільними зусиллями О.Бурака та В.Кіяшка ЛСПМ був поспішно організований у с. Г.Івачів, що за 15 км від Тернополя. Незважаючи на умови проживання, захід пройшов досить файно і продуктивно.

Trainee - Sebastian Pantak

У вересні на ЦЄМС приїхав стажер з Польщі Себастьян Пантак. Про його стажування можна сміливо сказати, що воно було дуже "life-changing". У Тернополі Себастян почав зустрічатися з українською дівчиною Іриною, яка після закінчення стажування Себастьяна переїхала до Польщі, де пара згодом і побралася. Невдовзі у них народилася маленька донечка.


AutCo


Осіння конференція 2003 була організована ЛК AIESEC в Донецьку і відбувалася у м.Слав'яногорську (3 год від Донецьку). Конференція запам'яталася двома речами:
1) Умовами - люди жили у кімнатах по 8-10 чоловік. Час перебіжки до єдиного чоловічого/жіночого душу - 10 хв у невідомому напрямку:)
2) ЛК AIESEC в Тернополі отримав нагороду від Нац.Комітету - "Constant Fast Growing LC", яка підкреслювала здобутки локалки минулого року, а також зростання протягом 2003. На додачі нам був презентований старезний лептоп з ОС Windows '95, що на той час було досить вагомим подарунком (прожив той лептоп довше, ніж решта подібних у інших локалках:)

Фото 1 - борд ЛК Тернопіль отримує еворд (зліва направо - В.Кіяшко, О.Пеньківський, А.Вівчар, В.Легкий, О.Бурак)


Також згадався переддень конференції. Делегація з 5 тернопільських хлопців прибула в Донецьк на день раніше і потребувала місця, що переночувати. Донецькі айсекери (в основному дівчата) не дуже то і хотіли нас разом кудись і до когось брати (дивно чого?:). Зрештою на такий рішучий крок погодилася дуже симпатичша і файна дівчина Ельнара, яка захостила нас на квартирі її сестри. Вечір "на донецькій хаті" пройшов вдало - хлопці тихо (в сусідній квартирі жила Ельнара з батьками) готувалися до конференції:) і слухали музику (О.Пеньківський тоді особливо закохався у пісню Apocalyptica - Faraway).

На наступним день хлопці з Тернополя урочито при усіх подарували Ельнарі квіти, чим приємно здивували усіх навколо. Ельнара, дякуємо тобі через роки за гостинність!:)

Adaptation Camp

На початку жовтня поблизу м.Червонограда у Львівській обл. відбувався "Adaptation Camp", на якому зібралися фрешки із захіжного регіону, а також Одеси та Києва. У складі команди фасіків був присутній В.Кіяшко.

WeastCo

У середині жовтня делегація ЛСПів AIESEC в Україні відвідала Македонію, де у горах у містечку Маврово відбулася щорічна конференція для ЛСПів Weast країн - WeastCo 2003. У той час AIESEC в світі був розділений на регіони - у Європі були Weast (13 країн східної, центр. та зх. Європи), Meds (країни Середземноморського регіону), Nordics (Велика Скандинавія та Прибалтика).
Тернопіль був представлений В.Кіяшком. Крім міжнародного духу конференцій, класного чера, файних сесій та вечірок, особливо з конференції запам'ятався офіційний Global Village у великому торговому центрі в м.Скоп'є та спільне україно-швейцарське паті в українській кімнаті:)

Фото 2 - укр. делегація під час офіційного Global Village на WeastCo'03 у м.Скоп'є, Македонія (хлопці - В.Кіяшко (Тернопіль), О.Кріль (Львів), І.Колесніков (Маріуполь), дівчата - Н.Стасик (Дніпропетровськ), М.Малкіна (МСР), О.Бученко (Івано-Франківськ), С.Назаретян (навприсядки, Харків), Г.Лінник (Донецьк), О.Лупан (Черкаси), Н.Любива (Київ).



NMS

У листопаді у м.Франківську відбувся NMS (National Motivation Seminar). Цікавим фактом стало прибуття на конференцію без запрошення та великого бажання платити повне фі хлопців з Тернополя. Так як ОС не хотіло домовлятися та йти на зважений компроміс, переночувавши та файно поокоорувавшись, у суботу зранку "старі" мембери ЛК Тернопіль вирушили в дорогу назад. NMS продовжився на "блат-хаті" по вул. Бе(а)нцаля і став однією з найяскравіших згадок того року для його учасників:) Особлива вдячність О.Бученко (LСР Франківська) та О.Северіній (ОСР NMSу) за некомпромісність, що у підсумку стало "тим, що згадати, але не дітям розказати!":)

Фото 3 - "Дорога з NMSу у Яремчі до NMSу в Тернополі"



Фото 4 - Славнозвісний локальний NMS у Кутківцях


Згадалося, що нашу робочу програму у 1-й чи 2-й ночі сусіди перервали вимкненням світла:) Сербський "Пелінковац" (гірка настійка полину) у той вечір був явно зайвим:)

LCPM

У грудні в Києві відбувся LCPM. У 2003 році локалка перебувала у статусі "member". Підсумком 2003 для ЛК Тернопіль стало перевиконання критеріїв по кількості реалізованих стажувань на статус "full member". Але не так сталося, як гадалося. Конфлікт з МСР, який був прихований протягом усього року, набрав нових обертів, і через невиконання одного критерію (звіт через техн. проблеми був відісланий на 3 хв пізніше делайну, про що МСР був заздалегідь повідомлений) локалка знову опинилася в статусі "member". Відбулося голосування LCPів по цьому питанню, і більшість не захотіла бачити AIESEC в Тернополі голосуючим у наступному році.

Цей факт дуже розчарував членів ЛК, які цілий рік наполегливо працювали і для яких статус повноправного члена Асоціації був логічною винагородою за досягені результати. Але він абсолютно не повпливав на прагення збільшувати якісно і кількісно результати локалки, що і було доведено у 2004 році.
Також після цього інциденту у 2004 році було розроблено матрицю RK (Рябчука-Кіяшка), яка диференціювала покарання за невиконання різних критеріїв та вводила шрафні бали.


8 коментарів:

Malyuchka сказав...

O.Buchenko was that time not OCP NMS, but LCP.

I was that time OC memeber, and thanks god You were not present the rest of the conference.

Kiyaha сказав...

точно!)) ОСП була Оленка:)) виправив:)
І ше тоді з фасилітаторів гроші взяли і показували їм компендіум:)))

Unknown сказав...

той рік був дико визначний, події, люди дуже сильно вплинули на моє життя, тай пацанів загалом, хто проти хай іде...а лептоп то була казирна весч, я на ньому вивчив сліпий наібр, і написав бакалаврську роботу, він вроді ще живий, Валюся має знати.

Nata Sadova сказав...

Добрий вечір Вашій хаті людоньки добрі :0)

..соррі шо не втєму, але я собі позволю трохи глибше в історію залізти..

просто згадала як Вікінг з нами на WeastCo2002 їздив, в Угорщині це було..

Ми всі тоді заздрили Параді, бо він собі дрихнув до обіда в той час як Вікінг ходив за нього на всі пленарі :)))))

Marina сказав...

Не :) нормально :) в тему все :)
а WeastCo :) вот это бомба была!!
Виктор, а у тебя есть еще видео? я так хочу те видео..

А за ЛСПМ... это совсем другая история, которая стала причиной или даже следствием дальнейших происходивщих событий.

Kiyaha сказав...

Відео є:) Можу вислати СД тобі в Хорватію:)

А ЛСПМ, то зовсім інша історія, і то історія:) Дай Боже, шоб всім так виходити друзями після того і добре то сприймати:)

На блозі то моя (сподіваюся хоч трохи об"єктивна) констатація фактів:)

Анонім сказав...

мдддя, та й злопамнєтний ти є :))))
хехе, я добре пам*ятаю як ви на мому НМСі зі сцени валали :)
ггг

Легка :)

Marina сказав...

О!! даффай СД :) было бы супер!! :) и может еще какие-нибудь там подборочки :)

Ладно :) нужно выпить за этот ЛСПМ :)) Только вот фии видал в Будапешт на этот митинг сколько??!! как на ІС :))