понеділок, 25 лютого 2008 р.

Рік 2002 у житті ЛК AIESEC в Тернополі. Част.1


Elections

Рік 2002 почався для Тернополя із виборів в LCEB, які відбувалися в "зйомній" однокімнатній квартирі ЛСПа Андрія Поради по вул.Просвіти, який подавався на LCPа другий рік поспіль. Цікавим фактом було те, що у Локалці на той час був тільки один повноправний член - все той же Андрій Порада, який і голосував по своїй та іншим кандидатурам. Аліна Попова мала право дорадчого голосу, який в офіційному голосуванні не відображався, і не відрізнявся під час голосування від рішення 100% голосуючих:)

LCEB 2002-2003:
  • Андрій Порада - LCP
  • Віктор Пеньківський - VPICX
  • Віктор Кіяшко - VPOGX
  • Аліна Попова - VPF
  • Тетяна Судома - VPER
Обов'язки HR координатора почав згодом виконувати Андрій Кривокульський.

Winter Conference itself and the situation before


Перед Зимовою конференцією в Одесі для Тернополя склалася "цікава" ситуація. У попередні роки критерієм на "повноправного" члена Асоціації була реалізація 1 ТНки та 1 СНки, що локалка у свій час і зробила. Одразу після цього критерії підняли до 3/3. Тернопіль продовжував робити 1-2 стажування в 2000-2001 роки, що призвело до двохрічного статусу "in alert".

У 2001 році Тернопіль не виконав критерій 3/3 на повноправного, що означало автоматичне закриття локалки (за компендіумом).

Тож на конференцію ЛК їхав із "не дуже" настроєм та планами "переговорів" з різними ЛК та МС щодо цієї ситуації. Варто зазначити, що ЛК Черкаси перебував у аналогічній ситуації.

Відкриття конференції відбувалося в урочистій атмосфері у м.Одесі в Юракадемії. Коротка промова була виголошена і ректором академії на той час. Чером конференції був ex-MCP AIESEC в Україні Андрій Дубовик.

Фото 1 - Офіційне відкриття WinCo 2002 у Одесі, вестибюль Юракадемії - В.Кіяшко, Д.Байкалов, А.Порада.


На цьому WinCo Дмитро Байкалов був одноголосно обраний MCP AIESEC в Україні на 2002-2003 термін. Собі в команду він узяв тільки двох чоловік із п'яти, що подавалися:
  • Марину Малкіну (LCP Бердянська 01-02) на посаду MCVPOGX
  • Андрія Серезентинова (LCP Донецька 01-02) на посаду MCVPICX
Олену Тєрєшонок (LCP Тернополя 00-01, NST 01-02) не було обрано в МС цього року на посаду MCVPHR. Також не вибрали Олексія Ломоносова (LCP Дніпропетровська 01-02) та Олю Корж (LCP Донецька 01-02), що викликало деяке та тимчасове (до Пленінга) невдоволення локальних комітетів (особливо тих, з яких були ці кандидати).

"Найцікавішим" та найвирішальнішим для Тернополя (і для Черкас) стало голосування про виключення цих локалок з асоціації і переведення в статус "disbound". Під час голосування більшість президентів локалок проголосувало за те, щоб залишити ці ЛК в Асоціації, що викликало величезну, проте передчасну, радість в усіх. Після цього Тарас Павлусь, MCP AIESEC в Україні 01-02, від імені Нац.Комітету наклав вето на це рішення. За компендіумом повноправні локалки могли відхилити це рішення 2/3 голосів.
Перед історичним голосуванням Нац. Комітет провів консультації з повноправними локалками щодо ситуації. Результатом другого голосування стало виключення Тернополя та Черкас із Асоціації і переведення у статус "disbound".
На відміну від Черкас (де більшістю були дівчата) ЛК Тернопіль сприйняв новину досить спокійно - плани щодо виходу з цієї ситуації вже були обговорені і розроблені...:)

Фото 2 - ЛК Тернопіль на Зимовій конференції у Одесі (зліва направо - А.Кривокульський, А.Порада, А.Попова, В.Кіяшко, О.Пеньківський, М.Репченко)



Фото 3 - AIESEC в Україні взимку 2002 року



1 коментар:

Анонім сказав...

хехе, мне все більше і більше нравицця цей блох ;)
пиши ще :)

Легка
Алумні @ in Ivano-Frankivsk