пʼятниця, 22 лютого 2008 р.

Рік 2003 у житті ЛК AIESEC в Тернополі. Част.2


Planning camp

Традиційно навесні і традиційно у Бердянську проводився Planning Camp. Тернопільська делегація складася з 3-х чоловік (мінімальна к-сть делегатів від одного ЛК згідно тогочасних критеріїв) - В.Кіяшка, О.Пеньківського та С.Николишина. А.Вівчару через особисті причини не вдалося поїхати. Продовжуючи хорошу традицію підтримки AIESEC в Тернополі, Академія проплачувала відрядження членам ЛК.

Відмінним від попередніх років була наявність HR треку на конференції (та і взагалі MCVPHR). У Тернополі у 2003-2004рр не було VPHR. Багато в цьому борду допомагала Аліна Попова, яка одночасно виконувала й обов'язки фінансиста.

Моральна та фізична "підготовка" до конференції відбувалася у 22-годинному потягу Львів-Запоріжжя, а згодом у 8-годинній нічній електричці до Бердянська.

Фото 1 - О.Пеньківський готується до конференції у електричці Запоріжжя-Бердянськ
Фото 2 - По дорозі в Бердянськ (С.Николишин,В.Кіяшко,О.Пеньківський)



Також на цій конференції AIESEC в Україні почув перший раз термін "PBoX" від Майка (Міхала) Янішевського, який став у подальші роки визначальним для Exchange напрямку не тільки в Україні, а у світі загалом.
Майк наступного року після МС в Україні став CEE проджект менеджером, а ще після того - CEE Regional Director в AIESEC International.
(Фото праворуч - На пляжі біля бази - О.Пеньківський, М.Янішевський, В.Кіяшко)

Фото 4 - Обличчя Пленінгу, зліва направо - О.Гобулін, С.Горбачьов (EB Бердянська), С.Грєдін (LCP Сімферополя), О.Пеньківський, В.Кіяшко (ЕВ Тернополя), А.Андрієнко (ака Ромашка, LCP Бердянська, М.Янішевський, А.Русу (МС 03-04)



Також під час Пленінгу у 2003 році ЛК AIESEC в Тернополі та його друзями був ініційований та успішно реалізований проект "5-5-5-5", який викликав жваву (в більшості позитивну) реакцію, обговорення та спогади навіть після завершення конференції (деталі питання у безпосередніх виконавців та у свідків).

Фото 5 - проект "5-5-5-5" успішно завершено (учасники зліва направо - О.Пеньківський, В.Кіяшко (а.Тернополя), Боб (а.Бердянська), Ю.Филюк (а.Франківська), І.Колесніков (а.Маріуполя).



Trainees - Agnes Sekowski and Vladimir Hardi

У травні була реалізована ТН форма санаторію "Медобори". Працювати у с.Конопківка, що за 20 км від Тернополя приїхала Агнєшка Сековскі, американка польського походження з м. Остін, Техас.

У червні працювати на компанії "У Василя" приїхав Владімір Харді з м.Суботіца, що у Сербії.
Так як Агнєшка і Владімір виявилися надзвичайно хорошими, позитивними, веселими, відкритими стадерами, вони стали невід'ємною частиною життя ЛК на той час, а також близькими друзями багатьох айсекерів. Контакт з ними підтримується і зараз.
Неодноразово відбувалися зустрічі із ними у різні роки та у різних країнах після закінчення терміну їх стажування.

Агнєшці і Владіміру, а також і деяким іншим "визначним" стажерським постатям, буде присвячено окремий пост на цьому блозі.

LDS

Традиційно у липні проводився LDS в Києві, куди делегація в Тернополя вирушила у знайчному складі. Взагалі, варто згадати, що у 2003-2005, як і в попередні, ЛК Тернопіль відрізняла від інших локалок гендерна ситуація - у локалці було більшість хлопців, а борди у 2003-2005 році складалися виключно з представників чоловічої статі. Цей факт особливо цінувався рештою локалок в Україні, 80% яких були дівчата, а 20% хлопці, близькі Тернополю по духу і по коопераційним здібностям під час конференцій.

Фото 6 - Тернопільські хлопці приїхали на ЛДС (зліва направо теперішні аламні ЛК - В.Легкий, Я.Лисак, О.Бурак, В.Кіяшко, А.Вівчар, Л.Карачко)



ЛДС 2003 став бенефісом "хлопців" з Тернополя. Уже на офіційному відкритті в м.Києві ЛК Тернопіль було усім видно та помітно завдяки нашому "корпоративному іміджу":)

Фото 7 - Вікриття LDS'03 в м.Києві - тернопільські хлопці (зліва направо - В.Легкий, В.Харді, Я.Лисак, Л.Карачко, В.Кіяшко, О.Бурак)


Фото 8 - тернопільські хлопці, м.Ірпінь (зліва направо, верхній ряд - Я.Лисак, В.Легкий, В.Кіяшко, В.Харді, нижній ряд - О.Бурак, А.Вівчар, Л.Карачко, О.Пеньківський, А.Сековскі)



Сама конференція проходила у чудовій атмосфері. Готель у м. Ірпіні став місцем братерства, проведення хорошого часу, кооперації, трохи лідерства та трохи відвідування сесій. Після "робочого часу" конференції кімната Тернополя, як завжди, ставала місцем паломництва представників усіх локалок, а також міжнародних делегатів. Також цей час Сашко Пеньківський (аламні 2004р) святкував своє День Народження. Подарунком від аламніків А.Поради та В.Пеньківського слугувала 20л кег Микулинецького, яким згодом насолоджувалося багато делегатів і з інших міст та країн.

Фото 9 і 10 - Атмосфера у кімнаті ЛК Тернопіль на LDSі 2003.



Фото 11-13 - тернополяни на Sex-change party




Підсумком конференції для локалки стало отримання фан-нагороди від організаційного комітету



2 коментарі:

Unknown сказав...

O! мои первые конференции! да, впечатления яркие=)

Kiyaha сказав...

мої не перші, але враження від того все одно неймовірні і чудові:)