неділю, 20 квітня 2008 р.

Четвертий "2ий четвер місяця"

От і відбувся четвертий четверг зустрічі аламніків Тернополя. Дата цієї визначної події - 10 квітня 2008 року. Варто сказати, що, на жаль,цього разу знову не вдалося зібратися в сауні. Ну нічого, це все в планах, і ми це обов'язково зробимо!:).

Ну що ж – тепер про зустріч у квітні... Все вланувалося в останній момент (як і усі великі речі – ви мене розумієте :), лише близько 16 години стало відомо, що місце дислокації переноситься до Миколи Іванініва на хату, за що йому величезна подяка!

Час погодили – 20.00. Першим, хто прибув на місце зустрічі був Заїка Сергій (тобто я:), ну і щоб не зволікати і гаяти час - ми з Миколою вирушили до "Великої кишені". На місці одразу зорієнтувалися, що будемо готувати курячі крильця, купили все що потрібно, і гайда з пакунками додому, де на нас вже чекав Віталій Купчак. Ну і робота закипіла – Уляна (дівчина Миколи) почала розігрівати духовку, а ми з хлопцями почали тестувати вино, що купили до вечері, і мило спілкуватися про життя-буття. Також паралельно готувалися кури до запікання – занурення в майонез, спеції і все, що потрібно, для неперевершеного кулінарного шедевру. Вже через 15 хвилин, наша вечеря була в духовці, ну а ми продовжили бесіду за келихом червоного вина. Весь процес запікання тривав близько 45 хвилин, а за цей час ми встигли скерувати Ольгу Дручак у вірному напрямку до квартири Миколи, допити вино, обговорити всі новини життя аламні у Києві та Україні, святкування Дня народження АЙСЕК Тернополя у Травні та ще багато чого цікавого. Ну а далі – вечеря, неймовірно смачні кури, пиво, чудова компанія - Микола Іванінів і Уляна (дівчина Миколи), Віталій Купчак, Сашко Іванінів (молодший брат Миколи – був присутній лише півгодини), Ольга Дручак і я (Заїка Сергій). У наші плани також з самого початку входило насолодитися переглядом фільму на великому плазмовому телевізорі, але до того так і не дійшло - час пролетів наче блискавка за дружньою і неймовірно приємною розмовою:). Також, не можу не згадати, що саме в той день, у відрядженні у Києві була Наталка Оленюх (аламні Тернополя 1993-1995), але за браком часу вона, на превеликий жаль, не змогла приєднатися до нас, так як була змушена поїхати до Тернополя.

Головне фото - Тернопільські аламніки на "4-му четвергу місяця" - В.Купчак, О.Дручак, М.Іванінів, С.Заїка.

У 23.30 ми з Баригою (Сергій Заїка та Ольга Дручак) були змушені вирушати додому, оскільки бажання повертатися на таксі не було. Ну і на завершення - рецепт запікання курей від аламні Тернополя (перед приготуванням нагріти духовку до темп. 250-300 градусів і помити мясо):

  1. Вага курей в залежності від апетиту;
  2. Ретельно натерти курей приправою (звичайна для курей, бажано з додаванням приправи каррі), додати майонезу, надавити часнику (в залежності від планів на вечір і від смаку);
  3. Викласти все це на жарівку, впихнути до духовки і чекати до появи золотистої скоринки (приблизно 30-40 хв).

Ну і все - смачна вечеря Вам гарантована. Смачного!

Щодо пятої зустрічі у травні – плани просто неймовірні, тому пропоную собі запланувати і обвести 8 травня червоним маркером.

Далі буде!

(с) Авторство очевидця та учасника подій С.Заїки

Немає коментарів: